Dołączanie do połączenia wideo
Każda rozmowa ma własne połączenie wideo, do którego każdy jej uczestnik może wejść w dowolnej chwili. Działa w przeglądarce, bez instalowania czegokolwiek.
Trzy sposoby wejścia
Wejdź do połączenia u góry rozmowy. Na telefonie to przycisk z kamerą.
Dołącz do rozmowy na karcie zarezerwowanej sesji, na stronie głównej lub w sekcji Harmonogram. Przycisk przenosi Cię do połączenia w rozmowie z tą osobą i jest widoczny od chwili potwierdzenia rezerwacji do godziny po zakończeniu sesji.
Jeśli oferujesz usługi: + w sekcji Wiadomości, a potem Rozpocznij rozmowę wideo. Powstaje wtedy nowa grupa nazwana Twoim imieniem, a jej połączenie otwiera się od razu, gotowe na zaproszenie innych.
Zanim wejdziesz
Najpierw widzisz ekran Dołącz do połączenia z podglądem obrazu z kamery. Przeglądarka poprosi o dostęp do kamery i mikrofonu: zezwól na oba.
Dwa okrągłe przyciski na dole podglądu pozwalają wyłączyć mikrofon i kamerę jeszcze przed wejściem.
Jeśli masz więcej niż jedną kamerę lub mikrofon, wybierz urządzenie z listy.
Naciśnij Wejdź teraz.

Nikomu nie dzwoni telefon
Wejście do połączenia nie wywołuje dzwonka u innych. Zamiast tego w rozmowie pojawia się wpis, na przykład Anna Nowak jest już w połączeniu. Na zarezerwowaną sesję obie strony dołączają o umówionej porze. W innych przypadkach najpierw wyślij wiadomość, żeby druga osoba wiedziała, że ma wejść.
Jeśli w połączeniu dwóch osób albo w połączeniu, które właśnie rozpoczynasz, nie ma jeszcze nikogo poza Tobą, widzisz Czekamy na pozostałych..., dopóki ktoś nie dołączy. W większej grupie do czasu przyjścia pozostałych widzisz własny obraz.
Kto może wejść
Wszyscy uczestnicy rozmowy. Jeśli to wciąż prośba o rozmowę, najpierw trzeba ją zaakceptować. Każdy inny, kto ma link, może poprosić o wpuszczenie, jak wyjaśnia artykuł o zapraszaniu osób do połączenia.
Wychodzenie
Naciśnij Rozłącz. Połączenie trwa dalej dla pozostałych i kończy się, gdy wyjdzie ostatnia osoba.
Poprzednie połączenia
Historia połączeń u góry rozmowy (na telefonie w menu Więcej) pokazuje jej ostatnie połączenia wraz z informacją, kiedy się odbyły i jak długo trwały. Połączenia nie są nagrywane. Wiadomości i pliki wysłane podczas połączenia zostają w rozmowie.